Even voorstellen

Dé tv-studio van het Maastricht UMC+ speciaal voor de patiëntjes die in het ziekenhuis verblijven. Voor de kinderen en met de kinderen maken we elke week een tv programma, Bert Buis Kindertv. Bert Buis betrekt de kinderen spelenderwijs bij het maken van een tv-programma en laat ze daardoor even vergeten dat ze ziek zijn.

Korte historie

Bert Buis KinderTV bestaat sinds 27 februari 1992. Het concept kindertelevisie is ontstaan uit een initiatief van Ria Bremer (presentatrice van bekende televisieprogramma's) bij het Emma kinderziekenhuis te Amsterdam. Zij ontdekte daar dat de audiovisuele dienst, die een medisch ondersteunende functie heeft, ook kan dienen als recreatief middel voor een kind dat is opgenomen in het ziekenhuis. Zij heeft dankzij een grote donatie, Emma KinderTV opgericht, het eerste kindertelevisie-station in Nederland. Daarna volgden er meer. Zo bestaat tegenwoordig in bijna elk academisch ziekenhuis, kindertelevisie.

Patiëntjes zijn de baas

Kinderen kunnen zich helemaal uitleven door zelf verhalen te bedenken, mensen te interviewen, te presenteren of te filmen. Overal zijn de patiëntjes van Maastricht UMC+ de baas. Zo bezig zijn, vergroot niet alleen hun zelfvertrouwen, het kan ook hun herstel bevorderen. En kun je helaas niet meedoen aan de uitzending, dan kun je er misschien wel naar kijken! 

Professionele studio

De kindertelevisie van het Maastricht UMC+ beschikt over een studio met professionele en gebruiksvriendelijke apparatuur om televisie-uitzendingen te realiseren. De live-uitzendingen vinden in deze studio plaats, maar we filmen ook 'op locatie'. Zo maken de kinderen en de vrijwilligers opnames op basisscholen, bij speciale gelegenheden in Maastricht en natuurlijk in het ziekenhuis zelf, zoals op de Kinderafdeling of in de ziekenhuiskeuken. Een team van enthousiaste en vaardige vrijwilligers en stagiaires helpt ze bij het maken van het programma.

Uitzending

De uitzending wordt één keer per week LIVE uitgezonden, op woensdag van 15:00 tot 16:00 uur. Herhalingen zijn een paar keer per week te zien: Altijd op het infokanaal van Maastricht UMC+

  • Maandag 13:00 en 15:30 uur
  • Dinsdag 13:00 uur
  • Donderdag 13:00 uur
  • Vrijdag 10:30 uur 
uitzending
regie
Sluit de enquête