Het Bert Buis team

Bij kindertelevisie werken gemiddeld 15 tot 20 vrijwilligers. Zij begeleiden de kinderen bij het maken hun eigen televisie- programma's en ze zijn verantwoordelijk voor zowel het inhoudelijke als het technische aspect van televisie maken.

Bert Buis kan niet zonder vrijwilligers

Door hun enthousiaste inzet is kindertelevisie in het Maastricht UMC+ mogelijk.

Maandag, dinsdag en donderdag werken de vrijwilligers samen met de kinderen aan items die in de live-uitzending op woensdag van 15:00 - 16:00 uur worden uitgezonden. Deze uitzendingen worden de volgende donderdag, maandag en dinsdag om 13:00 uur herhaald én er zijn extra herhalingen op de vrijdag om 11:00 uur en maandag om 15:30 uur.

Producent en Coördinator

Bij Bert Buis werken ook een producent (Lucas Holtman) en een coördinator (Daniëlle Mommertz).

Producent:

De kernopdracht van de producent bestaat uit het dagelijks aansturen en begeleiden van vrijwilligers en stagiaires in de productie van de televisieprogramma's. Hij is vooral technisch en inhoudelijk verantwoordelijk voor een goed verloop van de werkzaamheden. Hij bezoekt ook dagelijks de kinderafdeling om kinderen te informeren en te vragen of ze graag mee willen werken aan een filmpje.

Coördinator:

Zij coördineert alle werkzaamheden en taken van de medewerkers en onderhoudt contacten met andere kindertelevisiestations in het land, het bestuur van de Lokale Stichting en collega's van de kinderafdeling en Kindergeneeskunde. Werving, selectie en begeleiding van vrijwilligers en stagiaires horen ook tot haar taak.

Enthousiaste Vrijwilliger

Wij zoeken in een vrijwilliger een enthousiast persoon, die ervaring heeft met het werken met kinderen en die hier ook affiniteit mee heeft. Daarnaast is de "perfecte" vrijwilliger een teamplayer, een initiator, iemand die creatief is en van aanpakken weet. Iemand die weet wat hij/zij wil (leren) binnen Bert Buis KinderTV en die open staat voor andermans ideeën en ook van anderen wil leren. Iedere vrijwillger heeft zijn/haar specialiteit en die knowhow willen we graag verspreiden binnen ons team. Ook mensen met technische kwaliteiten zoeken wij in een vrijwilliger. Wij werken logischerwijs veel met technische apparatuur, zoals camera's, audio- en videomixers, bekabeling etc. Tot slot moet je natuurlijk ook affiniteit met film en TV hebben. Ervaring in AVP is natuurlijk mooi meegenomen.

Wil je iets voor de kinderen in het Maastricht UMC+ betekenen en vind je dit werk leuk om te doen, dan ben jij de vrijwillger die wij zoeken. Wordt vrijwilliger bij Bert Buis KinderTV! Neem contact met ons op per mail of telefoon. Dan maken we een afspraak voor een kenningsmakingsgesprek. Mocht het klikken, dan kun je nog eerst een live-uitzending bijwonen om een eerste indruk te krijgen en de sfeer te proeven binnen Bert Buis KinderTV.

Stagiaires

Bij Bert Buis Kindertv lopen studenten stage van diverse opleidingen o.a.Social Work (Hogeschool Zuyd) en audiovisuele opleidingen zoals Kunst Theater en Media (Vista college) en ook SintLucas in Eindhoven.

De student van Social Work die bij Bert Buis KinderTV stage loopt, moet eigen initiatief kunnen tonen, oplossingsgericht kunnen denken en handelen, flexibel zijn in ad hoc situaties, creatief kunnen denken, sociaal- en communicatief vaardig zijn om met verschillende doelgroepen te werken, goed in teamverband kunnen werken, feedback kunnen ontvangen en geven, signaleren van knelpunten, delegeren, reflecteren op eigen handelen en op situaties, maar vooral affiniteit hebben met kinderen. Dit laatste is van groot belang, daar dit de doelgroep is van Bert Buis Kindertv. Het is van belang dat je je kan verplaatsen in de belevingswereld van een kind en je dus kan aanpassen aan de denkwijze van een kleuter tot puber. Naast de kinderen heeft de stagiaire HBO ook de groep vrijwilligers als zijn/haar doelgroep. Hoe begeleid je mensen, hoe behoud je de cohesie binnen een team, denk ook aan hoe je de workflow kan optimaliseren door een team goed aan te sturen en de juiste mensen op de juiste plek neer te zetten. Tevens is het belangrijk de kwaliteiten per teamlid te weten om deze ook efficiënt en effectief in te kunnen zetten. Door de diversiteit aan mensen binnen ons team, zul je als Social Work stagiaire op dat gebied genoeg uitdagingen vinden.

AV studenten, zijn bij Bert Buis KinderTV vooral bezig met het produceren en monteren van film/tv producties. Je bent als AV student veel bezig met een shotlist/storyboard/EDL, editing, cameravoering, regie etc. Je moet vooral creatief zijn en durven doen. Neem eigen initiatief en gebruik je creativiteit, want bij ons krijg je de kans om je eigen ideeën ten uitvoer te brengen.

Vrijwilligers van Bert Buis KTV
Lucas en Daniëlle in de regiekamer
Sluit de enquête