Ouders

Bert Buis Kindertelevisie van het Maastricht UMC+ is er speciaal voor de zieke kinderen die in het ziekenhuis verblijven. De kinderen mogen hun eigen televisieprogramma maken, het is televisie vóór en dóór kinderen. 

 Vier dagen in de week zijn we op de kinderafdeling en één maal per week vindt er een live-uitzending plaats in onze studio op nivo 1. In deze uitzending worden ook de filmpjes vertoond die wij samen met de kinderen, begeleid door enthousiaite vrijwilligers en stagiaires, in die week hebben gemaakt. Alvorens we een activiteit samen met de kinderen doen vragen we in verband met de privacy altijd eerst toestemming aan de ouders en aan de verpleging.

Ouders, verzorgers, broertjes, zusjes en vriendjes mogen allemaal meedoen en de studio bezoeken!
Opnames later thuis terugkijken? Dat kan.We kunnen de filmpjes waar de kinderen aan hebben meegewerkt digitaal versturen en zo kunnen ze thuis nog een keertje gezellig samen terug kijken naar hun tv-carrière in het ziekenhuis. Lucas (de producent) draagt hier zorg voor.

Wat ouders zeggen

"Soms moet je vaker op controle komen naar een korte ziekenhuis opname. 
Dan is er maar een ding.... Als ze weer op controle is geweest komt ze altijd even langs om een praatje te maken. Dat maakt voor Demi weer een blij en goed einde. En dan blijf ik braaf wachten ha ha. Zo blijft ze altijd graag op controle komen. ook mogen we Julie eens in het zonnetje☉☉☉ zetten.
Wat een inzet geduld en tijd. De kinderen staan bij jullie altijd voor op één". 
Dank je wel voor jullie inzet. GR ESMERALDA" - Moeder van Demi Gerrits

"Bert Buis bedankt
Danielle heeft in die 11 weken ziekenhuis opname heel leuk gevonden ze verheugde zich er steeds op. Voor jullie een dikke pluim voor wat jullie allemaal doen voor de zieke kinderen"
Bedankt - Fam Kugler

"Bert Buis betekent voor Floyd 'even weg van de afdeling en even vergeten dat hij opgenomen is'.
Floyd komt al sinds kleins af aan in het azM en als hij weer op de kinderafdeling ligt, vraagt hij telkens weer wanneer hij naar de studio kan komen om een uitzending bij te wonen of om mee te doen aan een filmpje. Floyd is gewoon kind aan huis bij Bert Buis Kindertv" - 
Andrea Hendriks, moeder van Floyd.

"Hallo Bert Buis team,
Via deze weg willen wij jullie bedanken voor de twee mooie video opnames die jullie van en voor Wouter hebben gemaakt. Voor ons was het een vermoeiende middag, maar het resultaat was het allemaal waard." - 
Wouter, Mathijs, Anne en Marcel

interview
Sluit de enquête